polis psykolog eller frisör?

I bland ändras bilden av en person helt och det visar sig att man bara antagit en massa saker! Men bakom varje individ finns alltid en intressant livshistoria och massor av roliga upplevelser!  

Just detta  fick jag uppleva i dag när jag var ute på promenda med alexandra från jobbet! Det här fick mig att tänka till och speciellt på hur mycket livet styrs av slumpen eller skall man säga tillfälligheten! Att just vara på rätt ställe vid rätt tillfälle! 

Under våran promenad kom vi även fram till att jag kanske borde statsa på att bli polis psykolog eftersom jag tycker det är intressant med just psykologi samt att jag hört av många att jag skulle passa som polis(fråga mig inte varför)
Men efter kvällens styling av håret med både färgning och klippning borde jag kasnke tänka om i andra banor, men okej jag skall erkänna det var kanske inte så avanserat o dessutom lyckades färgen som vanligt bli allt för mörk så nu har jag svart hår!

Ja herre..ud Vaad skall det bli av med mig när jag blir stor!


Lätt nervös!

Ja jag vet inte om man skall glädjas eller ej över att det är helg, börjar helt enkelt känna mig lite nervös inför morgondagens högskoleprov!  Försöker lösa det genom att dricka lite vin o lite mera och sedan i morn kunna skylla på bakfylla utifall resultatet blir dålig! Fredrik däremot har ett giltigt själ han jobbar nämligen till 3 eller 4 i natt och kommer var ganska sliten i morrn! Ett annat problem mitt i det här att vi inte helt säkert kommer hitta rätt skola, hm måste nog genast ta reda på internet vart det ligger och skriva ut en karta!

Annars har jag inga speciella planer för helgen men jag hoppas på att det blir kalas i morgonkväll eftersom min kära syster fyller 24! typsikt nog blev vi bjudna på födelsedagsfrukost hos henne vilket jag mycket heller hade gjort en det dära högskoleprovet! Men inga dystar miner det är aldrig fel att göra högskoleprovet och vem vet man har kanska blivit vis och klok på äldre dar! 
 

En resa, en maskerad en konsert och många dagar senare

Snön smälter i väg och dagarna bara springer förbi, det går mot ljusare tider och snart är det vår!
I dag har vi även kommit så långt som till våffeldagen vilket jag och fredrik fick fira med lite popcorn eftersom vi inte har något våffelgärn tråkigt nog, men popcorn är alltid gott det med! Planen för kvällen var annars att gå till debaser o se popcirkus men  biljetterna var ju tyvärr slut, men som tur är går det fler tåg nästa gång måste vi köpa biljetter tidigare!

Min helg i oslo blev som förväntat helt underbar, hann med ganska mycket ändå två fester, besök o förfest på gamla jobbet och sist men inte minst träffa lite gotlänska vänner! Min maskerad utfit blev dessutom väldigt lyckad och efter sista fin ´fixet a la tonje blond fick jag mig en hembitäde "hatt" som grädde på toppen!
Festen i sig blev en helt minnesvärd sådan, alla var utklädda och dom flesta även väldigt bra och påhittigt: grabbarna harar, hönorna kruger och kristian, hjärtat gerda, hjälten siri, harry potter, heroin missbrukare, hawidansare, humlor, hubba dubba magi, hor#n jon vegar, bógen henrik, hooders servitisen Tonje och massor av andra skapelser på H!
Under kvällen lyckades jag i alla fall komma fram till att marknaden för hembitäden är mycket bra nu för tiden det var många som var intresserad så man skall kanske sadla om! Stackars heidi o jon hade i alla fall behövt ganska mycket hjälp dagen efter av ett hembitäde, trycker man in ca 40 pers i en liten 2 och sedan festa från kl 17:30 till sent ser lägenheten inte så kul ut efteråt :)
 
I måndags drog jag fredrik och pontus på bob dyland konsert i gloden och lyckligtvis fick vi tag i biljetter precis innan konserten han starta! Pontus satt dock längs fram o jag o fredrik längs upp! Fredrik hade lite höjdskräck när vi först kom in i globen och när jag sedan tillade att vi skulle ända upp till rad 22 o vi stod vi rad 1 såg han inte så modig ut, men som tur var försvann höjdskräcken så han är ganska modig ändå min  F!  


Tre röda apor med varsin banan!

Kom just hem från min andra träning med korpen laget! Planen för träningen var att ta det lugnt men så blev det inte rikigt när tränaren var där,  och vilken tränare då bästa jag någon sin haft! 
Tunnelbanresan hem delades med camilla och paulina och där satt vi 3 helt ill röda i ansiktena och roligt nog med varsin banan i handen! Vi kom fram till att bananerna matchade inredningen och att handtagen mellan sätena (där som annars metro brukar hänga så fint) kunde man ju lika gärna hänga bananen så att nästa man kan få en tugga( att dela med sig är inte fel) 

På jobbet har det varit dubbelt så arbetsamt, då hela våran avdelning fick vara med den andra eftersom det tydligen springer runt råttor hos oss! Barn överallt och lite små bråk o gråt här o där!
Stepheni våran kock fick dock laga maten i köket trots att råttorna kunde finnas där! Men med hjälp av sin rätt sång och dans samt skrik, JA KOMMEER Nu, slapp hon se dem, tydligen fungerar råttdansen bra!
i morgon blir det samma cirkus så det är bäst att springa i säng och samlar på mig energi till i morrn, dessutom väntar en shoppingtur på stan, wieee! 


Oväntat

Oväntat om något att i dag har jag julia traskat runt i några second hand butiker och faktiskt fanns det en del fint så vem vet snart kanske jag blir en expert inom second hand! Kan dock erkänna att jag inte rikigt fyndade någonting eftersom dom varken hade förkläde eller tyllkjol till min maskerad utfit! Så jag fick göra stan osäker och söka på andra ställen! slut resultatet av dagen blev dock 4 nya plagg 2 kjolar och ett linne och en tröja/jacka inget till maskeraden typsikt mig!
Lyckades även under shoppingrundan oroa några vakter då jag stormade förbi stadsministern med fru samt medföljande vakter, snackade i mobiltelefon och låsades inte alls som om jag trängt mig förbi hela vakt styrkan och gick jämsides med stadsministern, men när sedan hela ligan skulle gå just samma väg kände jag att det var bäst att avika in i en butik, för man vet aldrig vad som händer i kretsarna runt statsministern tårtkastning? 

 
             

ka e en hemiträde?? Snakk norsk:P

Det är nästan ett skämt hur min kropp påverkas av ett enda träningspass, är inne på min 3 dag i sjukstugan och det var straffet efter en otroligt rolig träning med mitt korpen lag, straffen för att jag såg så mycket fram emot att spela match! Närsta gång måset ag lärt mig att börja försiktigt och arbeta sig uppåt  inte börja  o statsa 100% när jag kanske bara har 20! Men va fan vem vill bara statsa lite när man kan ge mer än allt!  Hoppas i alla fall att jag frisknar till så pass att jag i alla fall kan komma förbi och se på matchen för att heja!

Fredrik har i alla fall tagit hand om mig väl och är mitt uppe i matlagningen, fick just ta vara på min nya kunskap från förskolan, nämligen plåsterproffs då F lyckades skada sig!

åh just det får absolute inte glömma i går bokades ett X antal biljetter, en hem resa över påsken och sedan en resa till kära oslo! Nästa helg så här dags hoppas jag att sprit flaskorna är öppnade och festen fullt i gång! på lördagen väntar hedies maskerad så i veckan måste jag på jakt efter maskerad kläder, temat är H så nu skall jag bara bestämma vad jag skall klä mig till! Har en god ide om hembiträde på ett snyggt sätt men när jag meddelade tonje att jag skulle vara hembiträde sa hon: ka e en hemiträde?? Snakk norsk:P, så jag kanske borde hitta på någe annat,
har någon någe tips?

Nu väntar en god middag, så take care!

Konsten att slita ut sig tidigt under veckan!


10 onde te koppen i dag och halsen känns fortfarnade inte ett dugg bättre, börjar fundera på om det finns något bättre sätt att lindra halsmandelsproblem, någon slags huskur, har någon husmanstips meddela gärna mig!
Men jag skall absolute inte vara bitter, anledningen till halsproblemet beror helt klart på innebandy träningen i går!  Lärdomen från går dagen var bland annat att man inte ska underskatta korpen lag, speciellt inte om träningen är på hela 1,5h o man kör match med endast en avbytare under 55min samt att man inte tränat på väldigt väldigt länge! Laget verkade i alla fall som ett jätte skönt gäng och på söndag blir det redan första matchen, ser rikigt fram emot det!
 
Måndagen var inte helt fridfull heller fick tillbringa 12 på jobbet  varav 5h bestod av möte! 
Jag måste med detta erkänna att om man nu varit utan arbet i 6månder o på resnde fot så är det inte helt lätt att arbeta heltid öch orka med massor av annat, men jag är helt säkert på att jag snart komemr in i tempot igen!

Helgen var annars helt perfekt, min kära fredrik räddade mig från trisstes och tog ledigt hela helgen, så det blev bland annat besök av museeum, promenader och god söndagsmiddag! '

nu väntar ännu mera te med ännu mera honung, massa honung är säkert lösningen!


Mitt bara mitt!

Nu är heltidsjobbet på dagis mitt bara mitt,!
Så i kväll har det blivit firande med god mat och vinflaskan som jag stod i en halvtimmes kö för att köpa.
Systembolgen på fredagar runt si så där 18 är proppfyllda och köerna enorma, lyckligtvis valde jag även den segaste köen. Till min förskräckning hade det tom tillkommit en vakt vid inngången bara för att stoppa folket att komma in vilket ledde till att det var kö även utanför! Köande med två flaskor vin och lite öl i famnen kommer nog bidra till träningsverk i morrn, men som man brukar säga inget ont som har något gott med sig!

Kvällen bästa blev dock inte vinet utan i stället ett väldigt väldigt efterlängtat samtal från kära sofia, äntligen har hon kommit tillbaka till Sverige igen! Jag har saknat min spralliga och glada vän och kom nästan av mig hela tiden då hon ringde! Härligt att ha henne tillbaka och jag önksar henne ett varmt välkommen hem!

Kvällen andra plats blev en delad plats: delad mellan vinet samt den otroligt bra filmen Efter bröllopet!
Ni som missade den i kväll rekomenderar jag att se den en annan gång, en jätte fin film! JAg vet inte om det beror på att det är fredag eller vinet eller för att jag som vanligt levde mig in för mycket i filmen(grät lite) som jag nu är helt slut! Men jag känner p mig att det inte finns något lösning i fallet, det enda jag vet är att i morrn är det lördag, vilket innebär en ledig dag o en sovmorgon!  


Ska svaret bli Ja eller Nej!

Att gå på en arbetsintervju där typ jobbet är ditt innan du ens varit där och visat dig måste ju vara bra!
Det fick jag uppleva i dag på intervjuen till ett extra jobb. Extar jobbet är på en restaurang som är relativt nystartad, lokalen var urmysigt och personalen verkade väldigt nice, så nu sitter jag här och fundera om svaret ska bli ja eller nej till det jobbet! Beslutångest julia har i alla fall tid att fundera fram till måndag så än så länge känner jag/hon ingen större press!

frågan är?
Vilket är  vikigtast pengar eller fritid?
I min familj tycker man att pengar inte är allt, det vikigaste är att man är älskad har hälsa och klara sig på den inkomst man har! Detta är något jag helt och hållet håller med om så därför lutar det mot att tacka nej, men samtidigt finns det andra aspekter som tex att det är bra med meriter och att man kommer träffa många nya människor!

Det blir till att tänka över helgen och om inget är bestämt på måndag kväll blir det väl till att slingra slant!


En glädjensdag, men en gnutta spärta!

Kom till jobbet i dag o möttes av en hög med barn som flög på mig och skulle man ju nästan alltid vilja bli bemött, kärleksfullt och otroligt härligt! Dagen fortsatte med massa bus och pyssel och även ett snack med chefen(dagens höjdpunkt), troligtvis kommer jag få jobba heltid fram till sista juni, och där stod jag och hoppade för fullt inombord kunde det bli en bättre dag tänkte jag! O viisst kunde det bli det.... fick dock ett lyckosamt avbrott då en av dom busigaste ungarna bet mig hårt i handleden så nu mår handleden inte såå jätte bra länge!
men nog om det trista!

När jag tillslut slutat för dagen hade jag ett missat samtal, ett extra jobb erbjudande på en fin ny startad restaurang, och det kändes nästan som om jag kunde flyga hem! Köpten därför en belöning till mig själv för att fira, det blev en jätte fin tröja/kläning! 
När jag inte trodde det kunde bli bättre kom jag hem och möttes av nybakat bröd som fredrik bakat till mig!
Kvällen fick sedan ett toppen avslut för i mailboxen hade jag nämligen fått mail från innebandylaget som jag nu skall börja träna med, så nu nästa tisdag sätter det igång, spännade om något!

Massor av glädje från mig och stockholm!




 


Krydda upp vardagen.


Var i affären i dag och storhandlade och många med mig tycker kanske inte att det är så kul att handla men guud så mycket roligare det kan bli när man stötter på sköna människor eller snarare tjuvlyssnar på sköna männsikor!
Där stod jag mitt upp i tankaran om vilken sort pasta jag skulle ha o plötsligt hör jag en gubben säga
-men ola är du här och skall krydda upp vardagen,
-jo minnsan skulle ola göra
det(han stod mycket rikigt just vid kryddhyllan)
Det roliga tog intre rikigt slut där utan dom äldre männen/gubbanra började diskutera både matlagning alla ensamstående män samt diskutera vart lagerbladen fans på hyllan vart fanns burken!
allt detta kanske inte låter så kul skrivet just så här men dom två männen gjorde helt klart min storhandel så mycket roligare!

i dag har jag använt mig av elas pappas uttryck :det är bätter att ta ut lyckan i förskott än att inte glädjas alls, chefenb ringde med bra besked som än så länge bara är ett kanske men som i morgon blir ett ja eller nej, har firat hela kvällen hoppat av glädje och bakat bullar och browies, kunde bli bättre än så!

Today is a good day!


1 månads tillfällig stockholmare


I dag är dagen, dagen som jag och fredrik har bott här i stockholm i 1 månad! Självklart firades detta dels i går med trerätter på en restaurang och i dag hemma i lägenheten med fin söndagsmiddag innan fredrik stressade i väg till jobbet.

Sitter just nu och väntar förväntansfullt inför morgondagen, min chef ska nämligen höra av sig och förhoppningsvis kommer hon med väldigt bra besked, fast samtidigt skall man inte hoppas för mycket man kan ju bli besviken. Jag får helt enkelt hålla tummaran och hoppas på det bästa!

håll tummarna för mig med, så går det superbra!